Една картина има силата на хиляди думи“, са казали мъдрите

...
 Една картина има силата на хиляди думи“, са казали мъдрите
Коментари Харесай

Софтпрес представя: „История на България в картини“

 „ Една картина има силата на хиляди думи “, са споделили мъдрите хора. Но всички знаем, че когато една съвършена картина е съпроводена от не по-малко мощен текст, тогава се ражда онази магия, която пленява освен фантазията, само че и сърцето.

„ История на България в картини “ събира в едно репродукции на превъзходните маслени платна, сътворени от художника Васил Горанов, и словата на Христина Йотова, които енергично предизвикат въображението ни. Луксозното издание в огромен формат е полиграфическо украшение и горделивост за всяка фамилна библиотека. Но това не е книга, която ще остане на рафта и ще събира прахуляк - това е книга за разрастване и съзерцаване, за четене и ентусиазъм. Между кориците й са скътани същински съкровища на изобразителното изкуство, които ни потапят в славното време на ханове, царе и победи, с цел да преоткрием епохите, историята и себе си благодарение на най-богатия език – този на хубостта.

 „ Изкуството би трябвало да възхищава “, споделя художникът Васил Горанов и добавя: „ Най-вече желая тази книга да вдъхне самочувствие на българите. Българите са красиви, знаещи и можещи хора. Просто би трябвало да запретнат ръкави и да работят “.

 Всяка страница, излязла отдолу под перото на Христина Йотова, споделя по какъв начин единението, далновидността и любородната искра в сърцата на българите реализират мощност и великолепие във времена на съдбоносни тествания. Историческите събития, разказани в книгата, са подредени в тематични раздели. Така читателят не научава единствено сухи исторически обстоятелства и години, само че вижда връзките и следствията от избрани решения, борби и съюзи. „ История на България в картини “ се стреми да бъде не учебник по история, а книга за българския дух.

 „ Без да преувеличаваме, това е една от най-красивите книги на Софтпрес и мислим, че читателите ще го оценят. Мотото на Софтпрес е „ Книги за цялото семейство “ - тази книга е написана по този начин, че да бъде разбрана от всички: и най-малките, и най-големите. Картините на Васил Горанов приказват на най-разбираемия език на света - езикът на хубостта “ - споделя Димитър Риков, основен редактор на издателството и виновен редактор на „ История на България в картини “.

 Луксозното издание е събрало истории, които всеки българин знае със сърцето си, само че които държи да съобщи и на децата си.

Издателство Софтпрес

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР